Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Rob Jetten Van D66 Nieuwe Minister Voor Klimaat En Energie

Rob Jetten van D66 nieuwe minister voor Klimaat en Energie

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met de benoeming van Rob Jetten (D66) tot minister voor Klimaat en Energie. Hij volgt daarmee de vertrekkende minister Eric Wiebes op.

Jetten is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer voor D66. Hij was eerder staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Als minister voor Klimaat en Energie krijgt Jetten de taak om de klimaatdoelstellingen van Nederland te halen. Nederland heeft zich ertoe verplicht om in 2030 de uitstoot van broeikasgassen met 49% te verminderen ten opzichte van 1990.

In zijn maidenspeech als minister zei Jetten dat hij zich hard gaat maken voor een ambitieus klimaatbeleid. Hij wil onder andere investeren in duurzame energie en het energieverbruik verminderen.

De benoeming van Jetten is met gemengde gevoelens ontvangen. Klimaatactivisten zijn blij met zijn aanstelling, omdat ze geloven dat hij zich hard zal maken voor een ambitieus klimaatbeleid. Bedrijven en industrie zijn echter bezorgd over de gevolgen van een strenger klimaatbeleid voor hun concurrentiekracht.

Het is nog te vroeg om te zeggen wat de impact van Jetten als minister zal zijn. Hij heeft echter beloofd om zich hard te maken voor een ambitieus klimaatbeleid. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij dit in de praktijk gaat brengen.


Comments